Koreanska burgare med kimchi-coleslaw och chilipotatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Burgare600 g högrevsfärs 0,5 dl japansk soja 2 msk farinsocker 2 klyftor vitlök, rivna 1 msk sesamolja 1 tsk salt svartpeppar 8 skivor vitt surdegsbröd, små skivor, rostade (eller 4 hamburgerbröd) 12 skivor gurka, tunna skivor 1 huvudsallad
  • coleslaw0,25 vitkål, väldigt tunt skivat (litet vitkålshuvud) 1 morot, riven 8 cm purjolök, tunt skivad 1 äpple, finhackat 2 tsk färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 msk strösocker 2 msk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas med 1/4 chiliflakes 3/4 paprikapulver) 1 msk fisksås 1 msk risvinäger 1 tsk salt 2 tsk sesamolja
  • chilimajonnäs2 dl majonnäs (gärna hemmagjord) 2 msk gochujang (koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek) 2 tsk sesamolja
  • Chilipotatis900 g mjölig potatis 0,5 dl rapsolja 1 msk japansk soja 2 tsk farinsocker 2 klyftor vitlök, i skivor 1 msk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas med 1/4 chiliflakes 3/4 paprikapulver) 1 nori (sushisjögräs) 1 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.