Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Griljeringen består i klassisk anda av senap, ägg och ströbröd. Vitpeppar och kryddpeppar är det som skall tillsättas till koket och sedan är det så klart griljeringen
20 3 kg rimmad skinka Griljering 1 ägg 2 msk senap 2 msk fransk senap 1 msk socker majsstärkelse (Maizena) 1/2 dl ströbröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Min mamma gör alltid detta på lilljulafton sen får man smaka en ljummen skiva julskinka med ett glas öl och en liten en av pappas hemkryddade besk (besken återkommer sen på julafton då det är den perfekta grötsupen säger far)
Per Morbergs julskinka3 kg julskinka (rimmad) 8 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad. 1Grilljering till julskinka1 dl svensk senap (blandad med skånsk eller Colman'
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.