GRILJERINGTILL FÄRDIGKOKT JULSKINKA. Vi köper färdigkokt julskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Min mamma gör alltid detta på lilljulafton sen får man smaka en ljummen skiva julskinka med ett glas öl och en liten en av pappas hemkryddade besk (besken återkommer sen på julafton då det är den perfekta grötsupen säger far)
Nästa test som jag ska göra under veckan är att tillaga en lite större skinka själv. Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Griljering. Griljera mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 minuter. 1 st julskinka. Rör ihop äggula, senap, farinsocker, ingefära och ströbröd, och bred över den kokta skinkan
20 3 kg rimmad skinka Griljering 1 ägg 2 msk senap 2 msk fransk senap 1 msk socker majsstärkelse (Maizena) 1/2 dl ströbröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Griljering. Griljera mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 minuter. Rör ihop äggula, senap, farinsocker, ingefära och ströbröd, och bred över den kokta skinkan
Per Morbergs julskinka3 kg julskinka (rimmad) 8 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad. 1Grilljering tilljulskinka1 dl svensk senap (blandad med skånsk eller Colman'
The post Smakrik senap tillgriljering appeared first on Matochbakverkstan. Om ni undrar vad det är för rött ovanpå griljeringen så ”pyntade” jag med rosépeppar, innan den fick skjuts in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.