Fisk

Fisk

Laxpudding

Laxpudding

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 kg Potatis (fast sort) 2 st Gula lökar 400 g Kallrökt lax 4 st Ägg 4 dl Vispgrädde salt och peppar Till servering Skirat smör
Laxpudding i panna med dillsmör och ärter

Laxpudding i panna med dillsmör och ärter

Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Spaghetti med blåmusslor

Spaghetti med blåmusslor

400 g spaghetti 1 kg blåmusslor 1 gul lök 2 klyfta vitlök 2 msk olivolja 1 krm chiliflakes 2 msk färsk timjan, hackad 0,5 tsk flingsalt 2 dl torrt vitt vin 1 burk krossade tomater 1 knippe färsk bladpersilja parmesanost
Sensommarsallad med rökt makrill och ägg

Sensommarsallad med rökt makrill och ägg

Dags att variera veckans fisk lite. Rökt fisk är prisvärt och makrill är en favorit hemma hos oss. En fördel med rökt fisk är att den smakar mycket så du behöver inte lika många gram/person som när du köper färsk fisk
Laxspett med risotto

Laxspett med risotto

Skala och hacka löken fint och fräs i en kastrull med olja ett par minuter. Tillsätt ris och fräs det tills det är blankt
Citronlax med pressad potatis

Citronlax med pressad potatis

Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 min eller tills osten har fått fin färg och fisken är genomstekt eller har lite krämig kärna
Laxpirog med kallrökt lax

Laxpirog med kallrökt lax

Valborg närmar sej minsann och det märks om inte annat så på alla fina förslag till en god valborgsmiddag, som dyker upp här och var
Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök

Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök

Fisk,. Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök. 22 april 2019, 17. 04. Ingredienser. (4 portioner)600 g potatis av fast sort1 stor strimlad purjolök250 g coctailtomater300 g varmrökt laxfilé1 ½ dl hackad dillsmör till formenÄggstanning3 ägg3 msk riven pepparrot2 dl vispgrädde125 g kesellasaltnymald vitpepparGör så här