Kinesiskadumplingar JiaoziPortioner. Vill man ha snygga dumplingar så kan man vika kanten tillbaka in mot sig själv så att ett solfjäderliknande mönster bildas
Dumplings. Jag hade finbesök från Malmö som kom på en väldigt bra idé. Att vi skulle göra dumplings. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på dumpings. Jag provade nämligen att göra det i torsdags och det blev riktigt gott, trodde inte att dem skulle bli så bra som dem blev faktiskt
Lägg smörpapper på varje lager i en bambuångare och lägg dumplingarna på smörpapperet. Blanda alla ingredienser till dippen och servera genast med de nyångade dumplingarna
Detta är min variant på kinesiska vårrullar. Här är vårrullarna stekta. Mycket gott, för gott. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
Skeda upp en tesked färs i mitten av varje dumplingark (lättast med en varm tesked). 4 port145 g kål225 g fläskfärs2 finhackade vårlökar½ finhackad vitlök1 msk risvinäger eller torr sherry1 tsk finhackad ingefära1 tsk salt125 g finhackad morot45 g finhackade vattenkastanjer1½ msk ostronsås1 msk maizena2 tsk sesamolja½ tsk socker28 små dumplingark3 msk matolja160 ml kycklingbuljongBlanda kål och salt och låt vätskan dra ur i ca 10 minuter. Häll i ca 1½ msk olja och stek hälften av dumplingarna tills botensidan är brun (ca 3-4 minuter)
Glad Lucia. Själv har jag varit vaken sedan 06. 15 och hunnit delta i 4 luciatåg, men nu till mat. Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.