Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g laxfilé, färsk
  • 10,5 msk sesamolja
  • 11 msk fisksås
  • 11 tsk limejuice
  • 10,5 st röd chilifrukt
  • 10,5 krm peppar
  • 12-3 kvistar färsk koriander
  • 18 st wontondegplattor
  • 1150 g utskuren biff
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 14-5 stänk tabasco
  • 12 msk smör till stekning
  • 1150 g färsk kalkon
  • 11 msk sesamolja
  • 16 msk sojasås
  • 12 msk sesamolja
  • 11 msk sesamfrön
  • 1500 g grön (omogen) papaya (kan bytas mot vitkål), riven eller skuren
  • 12 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 12 st röda chilifrukter, hackade
  • 11-2 msk fisksås
  • 12 msk limejuice
  • 10,5 dl jordnötter, finhackade
  • 18 st körsbärstomater, delade
  • 10,5 tsk strösocker
  • 12 msk olja
  • 11 krm svartpeppar, färskmalen
  • 110 st stringbeans, strimlade
  • 1100 g färska champinjoner, delade
  • 11 burk kokosmjölk
  • 15 cm färsk ingefära, skivad
  • 12 st citrongrässtjälkar
  • 13 st färska lime blad
  • 15 msk fisksås
  • 11 dl limejuice
  • 15 stjälkar färsk koriander, grovhackad
  • 12 st färska röda chilifrukter, hackade
  • 1 Laxdumplings150 g laxfilé, färsk 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 tsk limejuice 0,5 st röd chilifrukt 0,5 krm peppar 2-3 kvistar färsk koriander 8 st wontondegplattor
  • 1 Biffdumplings150 g utskuren biff 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 st vitlöksklyfta 4-5 stänk tabasco 8 st wontondegplattor 2 msk smör till stekning
  • 1 Kalkondumplings150 g färsk kalkon 1 msk sesamolja 1 msk fisksås 0,5 st röd chilifrukt 8 st wontondegplattor
  • 1 Dipsås6 msk sojasås 2 msk sesamolja 1 msk sesamfrön
  • 1 Papayasallad (Som Tam)500 g grön (omogen) papaya (kan bytas mot vitkål), riven eller skuren 2 st vitlöksklyftor, finhackade 2 st röda chilifrukter, hackade 1-2 msk fisksås 2 msk limejuice 0,5 dl jordnötter, finhackade 8 st körsbärstomater, delade 0,5 tsk strösocker 2 msk olja 1 krm svartpeppar, färskmalen 10 st stringbeans, strimlade
  • 1 Kokossoppa (Tom Kha)100 g färska champinjoner, delade 1 burk kokosmjölk 5 cm färsk ingefära, skivad 2 st citrongrässtjälkar 3 st färska lime blad 5 msk fisksås 1 dl limejuice 5 stjälkar färsk koriander, grovhackad 2 st färska röda chilifrukter, hackadeDumplings
  • Alla tre dumplingsfyllningarna tillagas på samma sätt. Alla ingredienser förutom degplattorna grovhackas och mixas i en matberedare till grov/finfördelad konsistens. Viktigt är att inte mixa för länge till alltför smetig konsistens. Wontonplattorna läggs på bricka med den mjölade sidan neråt. Lägg ca 1 msk fyllning på varje degplatta. Spraya lätt vatten med en sprayflaska och försegla kanterna med hörn mot hörn och vecka kanten. Ångkoka i ångkokare eller ångkastrull i 7 minuter. Biffdumplingar efterstekes i smör. Dipsås
  • Alla ingredienser rörs ihop. Serveras med laxdumpling. Papayasallad
  • Riv eller skär den skalade papayan i tunna strimlor. Blanda tomater, vitlök, citronjuice, jordnötter, chili, fisksås, olja, socker i en skål och krossa eller mosa ordentligt som om det var en stor mortel. Tillsätt papayan och fortsätt att blanda någon minut. Smaka av salladen och tillsätt mer vitlök, chili, fisksås, etc. efter smak. Servera med strimlade stringbeans och efterstekt biffdumpling. Kokossoppa
  • Rensa och dela champinjonerna. Koka upp kokosmjölken i en kastrull och tillsätt några skivor färsk ingefära, citrongräset,limebladen och champinjonerna. Låt koka i ca 3 minuter. Smaksätt med fisksås, limejuice, chili, och koriander. Servera med kalkondumpling.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.