Hela artikeln som grafiken kommer ifrån publicerades för drygt ett år sedan i Sydsvenskan. Det handlar inte om att jag ska ge dem bra eller dåligt samvete utan att jag vill ge dem en möjlighet till att reflektera över sina nuvarande och kommande handlingar
Men då ska man ju göra ett stort fat med chokladbollar (läs mellan raderna. jag kommer precis från en kompis som har fått ett stort fat med chokladbollar)
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Med jämna mellanrum villa jag ha en god rostbiff, ytterfilé, fransyska eller innerfilé. Det är väldigt bra att bjuda på, stressfritt eftersom det kan tillagas långt i förväg och sedan ligga och dra sig i kryddor i kylen, eller kanske med en gremolata
Här plockar vi bara in elgrillen i köket så blir vår biff randig oavsett väder. Varför inte en coleslaw, kanske en med bulgur i, eller en smarrig grönsakslåda skulle passa
Ska man ersätta sånt som vi blev tjocka av med LCHF-varianter gjorda på sötningsmedel eller ska vi försöka ändra vårt ätbeteende och försöka strunta i allt sånt oavsett om vi inte går upp i vikt av det
ex söka på en ingrediens ellerett receptnamn. matjessillBlanda ner detta i gräddfil + lite majonäs. Smaka av med salt och svartpepparHar ni förresten sett att jag har lagt till en sökfunktion i högermarginalen
Hummus är en god vegetabilisk källa till järn läs inlägget tre järnrika påläggIngredienser3dl eller en burk kikärtor (det går bra med gula ärter eller bönor med)2 msk olivolja2 msk citronsaft2 st vitlöksklyftor1/2 dl tahini (sesampasta)1-2 msk hackad persilja (eller torkad)1/2 tsk saltca 3-5 msk vatten (eller naturell yoghurt eller olja)svartpepparHäll av vattnet om du använder kikärtor på burk och lägg dem i en skål med höga kanter eller i matberedaren, tillsätt vitlöksklyftorna, oljan, citronsaft och tahini och mixa hälften av dem i en matberedare eller använd stavmixer. 3dl eller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.