Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1,5 dl filmjölk eller liknande t ex yoghurt. 1/2 dl brödsirap. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1,5 dl filmjölk eller liknande t ex yoghurt. 1/2 dl brödsirap
Receptet kommer ursprungligen från Anna Bergenströms kokbok "Nya Annas mat". Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Bakade detta på äggostvassle. Vilka bröd man få då. Det hade ju inte skadat med ett rejält skyfall. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Rör ner detta i grahamsblandningen. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbrödeller 12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. 2 st gröna äpplen eller 3 färska rödbetor
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Varken jäst, surdeg, bakpulver eller bikarbonat behövs. Återigen – ett enastående bröd. Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Dettabrödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i. Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in
Degen är dock ett grundrecept som kan användas till flera olika sorters ångkokt bröd. Det här är en sorts bröd som kom till japan från kina via okinawa och sedan till japans huvudöar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.