Lasange är ju hur gott som helst, här kommer en barnvänlig variant. Köttfärsås600 g köttfärs (jag har älg)1 brk krossade tomater1 gul lök1 köttbuljongtärning2 dl vatten1 brk champinjoner (mina barn blir lika arg varje gång, men jag ger inte upp)1 brk creme fraichesalt, peppar, paprikakrydda, persillade, basilika, ev pizzakryda½ dl chilisåstomatpureGör så härStek köttfärsen med en klick smör i stekpannan tills den fått färg
Nu har kylan verkligen kommit. Brrr. så kallt är det. Jag har inte riktigt vant mig vid det än. Som vanligt tycker jag att omväxlingen i temperatur händer alldeles för snabbt
Varje sommar är det tradition att äta langos på diverse marknader. I våras prövade vi på att göra hemmagjorda langos, bara för att stilla suget en aning
Langos, denna Malmöfestivalsklassiker, lagade jag för första gången på närmare tio år nu i julas. Eftersom jag vanligtvis missar Malmöfestivalen får jag inte längre min årliga fix (och eftersom jag heller inte hänger så mycket på västkusten på somrarna där man kan köpa dem i kiosker som nattamat – hur grymt är inte det
Små enkla snittar med en god röra är smidigt att svänga ihop som tilltugg. Fyllningar kan varieras i ändlighet men denna variant är riktigt god, krämig och med lite hetta i
Äntligen fredag. T. G. I. F (thank god it´s friday). Superduperskönt med helg. Och det skall jag faktiskt erkänna att jag som bor på ”bonn-vischan” här på Öland inte vetat i så många år vad just T
Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär dem i 1 cm stora bitar. Fräs nudlar, räkor, fläskfärs, morötter, vitkål, chilipeppar, champinjoner, salladslök och vitlök i en wok eller stekpanna
Det här är en av de godaste sallader jag har gjort och smakat. Bara en massa gott och på det en smakrik dressing med blåmögel- och vitmögelost (Cambozola)