Nästan lite ”ungkarlsmat” eller ”snabbmat” med marockanska mått mätt. Det typiskt marockanska med det är väl just spiskummin och paprikapulver som är två kryddor som används flitigt i det marockanska köket
Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Blanda färsen med kryddorna, vitlöken samt persiljan. Servera med turkisk yogurt som är smaksatt antingen med salt eller vitlök
Lägg alla keftaingredienserna i en stor skål och krydda generöst med salt och peppar. Knåda med rena händer så att alltihop blandar sig riktigt ordentligt
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. Arabisk mat är alltid bra, för man kommer långt med en begränsad kassa
Blanda färsen med vitlöken, persiljan samt kryddorna. Smörj en ugnsform med olja. Dela upp färsen i rutor och lägg färsrutorna i nybakat pitabröd med diverse olika grönsaker som du tycker om samt vitlöksdressing eller någon annan dressing du tycker om
Ostiga blomkålschips med en sötsyrlig tomatdipp. Ett lättare och hälsosammare alternativ till chips med dipp som här är rikt på lykopen från tomater, C vitamin från blomkål, protein från vitorna och B vitamin från näringsjästen
Servera tillsammans med. sojabiffar, potatisstubbe och soltorkad tomatdipp. Forma 8 st biffar med vattensköljda händer. Ta ur plåten med potatisen när det återstår 20 min av ugnstiden och lägg på biffarna. Blanda 2 dl matyoghurt med 2 msk soltorkad tomatkräm smaka av med lite salt och peppar
Hetta upp oljan till tomatsåsen i en stor stekpanna med höga kanter. Smaka av med salt. Fritera några ravioli i taget tills de har fin färg och servera med tomatsåsen och riven parmesan
Och t o m köttfärs som formas till biffar och då kallas Kefta. Om man gör en fisktagine, börjar man med grönsakerna, eftersom fisken har en kortare tillagningstid
Neapel= momos serveras med en stark tomatdipp. Som jag förstått är dumplings ett samlingsnamn på dessa små härliga degknyten som man kan fylla med vad kylskåpet har att bjuda på
Värm tomatdippen, är den för tjock, späd med vatten,. banka ut dem med baksidan av en kastrull eller. med knutennäve, inte med köttyxa köttet blir torr då,
När alla var samlade, och eftersläntarna hade fått sig en drink och några aptitretare dukades bordet med Tortilla de Patata, svenska Albondigas på spett, kryddade med chili, koriander och vitlök, med en tomatdipp, samt ensalada mixta med tomater från lilla Essingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.