Kefta
Samtal kring middagsbordet
Samtal kring middagsbordet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller lammfärs 1 st liten rödlök, skalad och tunt skivad 1 tsk mald spiskummin 1 tsk mald koriander 1 tsk paprikapulver 1 st tumstor bit färsk ingefära, skalad och finriven en liten knippa färsk koriander, finhackad havssalt och finmald svartpeppar 1 st liten rödlök, skalad och finhackad 2 nävar körsbärstomater, delade 0.5 st citron, saft kallpressad olivolja, extra virgin olivolja 4 st pitabröd eller osyrade bröd eller couscous
  • 1. Om du använder en grill tänder du den nu så att den blir ordentligt varm
  • 2. Lägg alla keftaingredienserna i en stor skål och krydda generöst med salt och peppar
  • 4. Dela smeten i fyra delar och gör sedan
  • 5. Lägg dem på ett fat, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst
  • 7. Lägg den finskivade rödlöken och de delade körsbärstomaterna i en liten skål
  • 12. Du kan behöva steka i omgångar så att det inte blir för trångt i pannan
  • 13. Under tiden värmer du bröden i en varm torr panna i cirka
  • 14. Riv de varma bröden i två delar och snitta sedan upp dem med en kniv

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.