500 g
nötfärs eller lammfärs 1 st liten rödlök, skalad och tunt skivad 1 tsk mald spiskummin 1 tsk mald koriander 1 tsk paprikapulver 1 st tumstor bit färsk ingefära, skalad och finriven en liten knippa färsk koriander, finhackad havssalt och finmald svartpeppar 1 st liten rödlök, skalad och finhackad 2 nävar körsbärstomater, delade 0.5 st citron, saft kallpressad olivolja, extra virgin olivolja 4 st pitabröd eller osyrade bröd eller couscous
1. Om
du använder en grill tänder du den nu så att den blir ordentligt varm
2. Lägg
alla keftaingredienserna i en stor skål och krydda generöst med salt och peppar
4. Dela
smeten i fyra delar och gör sedan
5. Lägg
dem på ett fat, täck med plastfolie och ställ i kylen i minst
7. Lägg
den finskivade rödlöken och de delade körsbärstomaterna i en liten skål
12. Du
kan behöva steka i omgångar så att det inte blir för trångt i pannan
13. Under
tiden värmer du bröden i en varm torr panna i cirka
14. Riv
de varma bröden i två delar och snitta sedan upp dem med en kniv
Kefta tagine är en läcker nordafrikansk rätt med kryddiga köttbullar i tomatsås med ägg. Inlägget Kefta tagine- Köttbullar i tomatsås med ägg dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Jamies marockanska kefta. Det känns som om att taco är lika med helg. För något år sen. upptäckte vi en typ av marockansk snabbmat med hjälp av Jamie Oliver
Lägg keftan i en tagine eller en ugnsfast form och häll över såsen. Kefta-400g lammfärs1 stor gullök1 ägg1 msk ströbröd4 vitlöksklyftor1/2 tsk mald kummin1/2 tsk mald koriander1/2 tsk paprika pulver1 krm mald kanel1 chili1/2dl finhackad mynta1/2dl finhackad koriander1/2dl finhackad bladpersiljaFinhacka löken och stek gyllenbrun tillsammans men pressad vitlök,och dom torra kryddorna
Lägg alla keftaingredienserna i en stor skål och krydda generöst med salt och peppar. Om du använder en grillpanna eller en stor teflonpanna ställer du den på medelvärme samtidigt som du tar ut keftan ur kylen
Skala och finhacka löken. Blanda färsen med örter, lök, kryddor salt och peppar. Forma färsen med fuktade händer till ca 10 cm långa smala rullar runt grillspett av trä eller metall
Det blir hur som helst ett luftigt, fluffigt och spännande bröd med ett hålrum i sig, typ pitabröd, därför kan man mycket väl använda det till att stoppa fyllning i och kanske göra hemmagjord kefta, kebab eller falafel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.