Väldigt enkelt denna gången men också väldigt gott nämligen lammspett. Tillbaka till maten då, lammspett är ju inget svårt att tillaga men här kommer receptet ändå
Servera lammspetten med salladen och den grillade baguetten. Grilla lammspetten över medelvärme i ca 5 minuter. 2-3 Scan Grilla Lammspett Souvláki à 200 g
Långhelg i Sverige och det varma soliga vädret fortsätter. Tillbringade dagen först med att titta på fotboll (Kasper som spelade), sedan lite poolhäng och vid 16-tiden samlades vi framöver TV och såg när Sverige vann över Wales
Jag vet egentligen inte om detta förtjänar att kallas shish kebab. Det är i varje fall det namn vi använder, när vi talar om dessa långsmala nötfärsrullar, och namnet har fastnat så till den milda grad att jag faktiskt egentligen inte bryr mig om ifall vi är fel ute
På bordet hamnade det grilladelammspett, grillade grönsaksspett (cocktailtomater, squash & paprika i två färger), lite blandad grönsallad, majskolvar (som av tidsekonomi och platsbrist på grillen kokades istället för att grillas) och potatissallad
Blanda linser, snöärtor, oliver, grillade tomater och feta i en skål. Värm ugnen till 220°C. Grilla tomaterna i 15-20 minuter tills de är mjuka och börjar få färg
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.