Lyckos er som har KarlJohan i skafferiet efter denna svamphöst, jag har några påsar kvar och den kommer oavkortat gå till pastarätter där den så väl hör hemma
I år har ju tydligen KarlJohan svampen tagit täten i skogen och det uppenbarligen kryllar av dem. -) Det bästa är ju att jag har vänner och bekanta som älskar att plocka svamp och när det frivilligt erbjuds att plockas åt en, tackar jag ju inte nej såklart
100 g KarlJohan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Det här var vår förra fredagsrätt och my good vad gott det var. Jag trodde jag hade karlJohan svamp hemma i frysen, men den hade gått åt upptäckte jag sen hemma
Johan Andersson Sous Chef Restaurang VILA i Norrköping. Jag tänkte bjuda på en dessert som vi kör just nu på restaurangen och smakerna kring denna dessert är ju självklara med tanke på årstiden
Tog en sväng om Coop Forum idag också och fann precis det jag sökte, nämligen KarlJohan svamp. Det är verkligen så otroligt mysigt att mellanlanda så här mitt i veckan och varva ner med lite god mat och ett glas vin
Johan Andersson Sous Chef Restaurang VILA i Norrköping. Nu så här i hösttider när mörkret börjar komma och det blir kallare, det är då dom där roliga höst- och vintergrönsakerna börjar titta fram
”och höll upp en dubbel KarlJohansvamp som var flera dm hög. Han behöver bara gå utanför dörren här i stugan och vips växer det upp svampar där han står…verkar det som i allafall
Värm upp olja i en panna och bryn två skivade vitlöksklyftor med rosmarin. KantarellRisotto. Salta och peppra kyckling runt om och stek kyckling med vitlöksoljan så kyckling får färg runt om, ta upp ur pannan
I helgen gifte sig ett par som är bekanta till mig, Stina ochJohan. De ville ha en stilren tårta med vit grund, ätbara band och blommor som matchade Stinas brudbukett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.