Ta ut plåten och bryt fetaosten i bitar och fördela över plåten medpumpan. Bara för något år sedan var jag väldigt osäker på vad man skulle ha pumpa till och överhuvudtaget hur man skulle göra med den
Blanda den färdigkokta varma quinan med den rostade pumpan och bladspenaten. Jag serverar den gärna med tahinisåsen jag skrev om förra veckan, men vill man göra det enklare tar man bara pressad citron och olivolja, kanske med lite vitlök för extra nyttighet och smak
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. )Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha till salladsdressing eller något annat)
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär pumpan i centimeterstora bitar. Skär bort skalet med en kniv. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostade pumpan
Rebecka hade med sig något liknande till vår förra MBT och kombinationen med den mjuka och söta pumpan, de knapriga pumpafröna och den salta fetaosten är magisk
Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till och med vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftormedfetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
-) Äldsta dottern jobbar kväll 4-5 dagar i veckan, så det är hon som oftast inte är med. 1 fetaost. Rosta tomaterna i mitten av ugnen ca 10 minuter (gör det samtidigt med osten). Skeda upp tomaterna på osten och servera som förrätt eller bufferätt 4-5 dagar i veckan, så det är hon som oftast inte är med. 1 fetaost olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.