Julvädret lyser med sin frånvaro så vi kompenserade genom att tjuvstarta med julmaten idag. Gratinerad kålrot (recept HÄR), kokt brysselkål, frukt- och nötbröd (recept dyker kanske upp här i bloggen längre fram) och dagens experiment
Sista renoveringsveckan börjar nu. Men denna vecka blir det mer möbelihopsättande än renovering. Igår var vi nämligen på IKEA och handlade en väldans massa möbler
Vegansk smörgåstårta. Eftersom jag inte är en smörgåstårteälskare så såg jag det som en intressant utmaning att göra en smörgåstårta som jag kunde gilla - en vegansk
Det här är min paradrätt och en av mina absoluta favoriträtter. Jag experimenterade ihop receptet förra året och lasagnen har stått på bordet många gånger sedan dess
I veckan testade jag att göra dessa morötterna till en sallad med räkor i. Ibland får man rensa upp lite i frysen och sallad är ju toppen när man har lite av varje
Kalla vinterdagar kräver mäktig mat, men julen och nyårsfirandet har satt sina spår. Kanske man kan känna sig lite nyttig om man glömmer bort grädden & osten då man räknar kalorier och serverar till kokt skinka
Grytor tillhör verkligen hösten och varför inte göra en god vegansk gryta. Denna luktade så himla gott när det stod och puttra och doften spred sig i köket
De börjar gå mot sitt slut att njuta av grytor, soppor och allmänt fylliga och värmande maträtter. våren är ju snart här och man börjar få lust med någon lättare mat
Denna wok gjorde jag väldigt ofta förut men har inte haft på menyn på evigheter. Eftersom min egengjorda kokbok håller på att falla i bitar så lägger jag över dem på bloggen istället och då dyker lite gamla favoriter upp här