Pumpan ska fortfarande ha lite. Servera med spenat. l spenat. 100g tärnad butternut squash (pumpa). 40g handfull spenat. ca 5-10 minuter Pumpan ska fortfarande ha lite
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna. )Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha till salladsdressing eller något annat)
Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
Skölj av spenaten och fördela jämnt på två stycken tallrikar. 2 nävar blad- eller babyspenat. När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Jag valde att servera den rostadepumpan med salsan till lax med ris för övriga familjen men åt själv den vegetariska varianten (sånär som på sardellerna i salsan då)
1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. 1Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills den är mjuk
Här spelar pumpan huvudrollen och lyfts fram av bulgursallad och guacamole. ½ butternutpumpa (helst den övre halvan som är kärnfri, spara resten till exempelvis en soppa)
Skala och klyfta pumpan. Lägg pumpakrosset och kålen på pumpaklyftorna och slå över smöret. 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa 1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche rivet skal av 1 citron 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt 50 g hackad mandel 300 g brysselkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.