KalvfondInget går upp mot en kalvfond från grunden. Kalvfond görs av korthuggna kalvben, morötter, rotselleri, vitlök, purjo, gula lökar, rostad tomatpuré, timjan, lagerblad och vit- eller svartpepparkorn
Hemlagad buljong. visst låter det helylle. I laddningen med lamm i frysen såg en påse med ben. Jag insåg till min förfäran att jag hade få färska grönsaker (som lökar och morötter) hemma och fick hålla till godo med en mindre mängd sådana denna gång
Så som man lagade mat i grottorna, så lagade jag kalvfond. Med rekordstort skyfall och elaka vindar utanför fönstret hittade jag kalvfonden att fördriva min tid
Bakat mitt andra bröd för denna vecka då vi hade fil som var på inne på sluttampen i kylskåpet. Jag har hittat mitt favoritbröd då det är sådär löjligt lätt att göra, bara slänga ihop och in i ugnen och ingen jäsning eller så behövs
Blir så glad när ni mejlar frågor och/eller kommenterar här. Så här kommer svar på bra fråga. Måste fråga vilket buljongmärke du tycker är bäst och vad är skillnaden mellan den flytande och den som finns som tärning
4 portioner. Ett sätt att korta ner koktiden och få fin koncentrerad smak är att använda tryckkokare. Resultatet blir utmärkt kan jag intyga och koktiden blir cirka 1/2 timme jämfört med cirka 1 1/2 timme för vanlig
Buljong är på modet, och det är skitbra. För 1. det är en grym smaksättare. 2. det uppmanar oss att göra egen och därmed ta hand om allt på djur och/eller grönsaker
Först den här med dijonsenap,lök och kalvfond. 500-600 g blandfärs2 msk dijonsenap2 dl rostad lök2 vitlöksklyftor,pressadeen halv rödlök,finhackad2-3 msk ströbröd1 dl grädde2 msk kalvfond1 äggsalt,pepparsmör till stekningLåt ströbrödet svälla i grädde och kalvfond 2 minuter. 2 msk kalvfond
Det blev soppa efter barnens önskemål. Denna soppan är vanlig på Balkan och av samma bas gjorde jag denna soppan och en klar knödelsoppa - supa s knedlama
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.