Från grunden: Ärtsoppa
aktamat
aktamat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Ett sätt att korta ner koktiden och få fin koncentrerad smak är att använda tryckkokare. Resultatet blir utmärkt kan jag intyga och koktiden blir cirka
  • 1/2 timme jämfört med cirka 1 1/2 timme för vanlig. Ett försök att hoppa över blötläggningen och koka med tryckkokare fungerade dock inte så bra. Vissa ärter blev mjuka och fina, men ett fåtal förblev hårda och svårskalade. Så blötläggning är att föredra.
  • 500 g torkade gula ärter
  • 2 ½ liter blötläggningsvatten +
  • 2 liter vatten till kokning
  • 1 tsk salt
  • 1 liten morot, skalad
  • 1 liten gul lök, skalad
  • 1 kryddnejlika
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel
  • 300 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg
  • 200 g rå fläsk- eller köttkorv

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.