KalvfondInget går upp mot en kalvfond från grunden. Du behöver. (5 l fond) 5 kg kalvben, korthuggna 4 morötter 1 liten rotselleri 1 vitlök 1 purjo 4 gula lökar 3 msk rostad tomatpuré 6-8 timjankvistar el
I veckan köpte jag 1,6 kg blandfärs som fick bli köttbullar. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Dagens lunch blev den här goda kycklingen. Väldigt saftig och god med lagom hetta från cayennepeppar. Det var första gången jag använde kalvfond till kyckling, men det blev riktigt gott
Koka ihop allt (vänta med Maizena och soja) på låg temp. Koka i minst 5 minuter. Red av med Maizena till önskad konsistens och färga med sojan till önskad färg
Hej på er. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Freeeeeedag. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.