Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt smör, rågmjöl och sen vetemjöl, lite i taget. 1st bröd (med 16 st brödrutor). 7dl vetemjöl. Skär degplattan i rutor, 4x4st Strö över vetemjöl. 7dl vetemjöl
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Till ca 10 stycken¼ pkt jäst3 ½ dl kallt vatten1 ½ tsk salt1 tsk honung7-8 dl vetemjöl specialRör ut jästen i lite av vattnet. 7-8 dl vetemjöl special
Pudra över vetemjölmed en sil. Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra vetemjöl över brödet innan nattjäsning -detta för att plasten inte ska fastna på degens ovansida
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Tillsätt vetemjölet och saltet och knåda samman till en deg. 8 dl vetemjöl. 8 dl vetemjöl. Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen
Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. 5-6 dl vetemjöl special
De här kalljästa frukostfrallorna passar utmärkt att börja morgonen med. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten
Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. 5-6 dl vetemjöl special
Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.