Matbröd

Matbröd

Smörfrallor

Smörfrallor

25 g jäst 5 dl mjölk, kall (3% fetthalt) 1 msk honung, flytande 1 dl olja (raps-, solros- eller matolja) 14 dl vetemjöl 1 tsk salt 125 g smör, mjukt och rumstempererat
Mina bästa limpor

Mina bästa limpor

Blanda alla torra ingredienser i en bunke(assistent) Värm vattnet till ca 40 grader. Vispa äggen lätt och häll i bunken
Batmans brioche

Batmans brioche

Perfekt att ha som hambuger- eller korvbröd. Sötman gör att de går att ha till en dessert. eller varför inte äta dem varma med bara smör
Brioche hamburgerbröd

Brioche hamburgerbröd

Ingredienser. 25 gram jäst · 75 gram smält smör · 3 dl mjölk · 1 ägg · 0,5 tsk salt · 1 msk socker · 7-8 dl mjöl · extra mjöl till utbakning · 1 ägg till pensling · ev sesamfrö
Vitlöksbaguetter

Vitlöksbaguetter

Viktväktarnas smartpoints. 6p för en hel baguette. Ingredienser. 1 pkt Jäst. 3 dl ICA Basic Kvarg lätt 0. 3 %. 1 dl Vatten
Sirapsrutor

Sirapsrutor

Jag hade filmjölk som höll på att bli gammal så jag tänkte att den borde ju funka bra att baka sirapsrutor med
Stekpannebröd med bakpulver

Stekpannebröd med bakpulver

Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Råglimpor (knubbar)

Råglimpor (knubbar)

Receptet på de här råglimporna skrev jag av för många år sedan ur en gammal mattidning som min mamma hade
Matsäcksfrallor

Matsäcksfrallor

Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk. Här var det helt okej. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)