nite

nite

  • 12 Recept
Ida´s kalljästa barkis (16st limpor)

Ida´s kalljästa barkis (16st limpor)

16st barkis. Ingredienser. 200g jäst. 400g smör (mjölkfritt). 4l vatten. 6400g vetemjölspecial (ca. 6kg). 8tsk salt (ca
Ugnsbakad lax med örtsmör - Recept - Tasteline.com

Ugnsbakad lax med örtsmör - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) , tinad 2 msk basilika , fryst 0,5 st citron(er) , rivet skal 1 nypa(or) salt Potatismos 700 gram potatis(ar) 0,5 dl vispgrädde 25 gram smör 0 salt , efter smak 0 svartpeppar , efter smak, malen Tillbehör 225 gram haricots verts Köp receptet Näringsvärde Kcal
Sticky chicken

Sticky chicken

Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kalljäst bröd på långpanna

Kalljäst bröd på långpanna

Kalljäst bröd som bakas ut på långpanna - Enklare kan det knappast bli. Receptet ingår i EDITHS BÄSTA >> (ca 20 st)
Vegetarisk paj med fetaost

Vegetarisk paj med fetaost

Pajer kan varieras i mängder, här är ett förslag på en väldigt god vegetarisk paj med fetaost som passar utmärkt till buffébordet
Krispig kyckling

Krispig kyckling

Strimla kycklingfilé. Jag hade ca. 800gr kycklingfile. Lägg strimlorna i en bunke häll i 4 msk olja & två påsar Santa Maria Crispy Chicken Bites
baconlindad kyckling med balsamicosås.

baconlindad kyckling med balsamicosås.

Du behöver. 5st kycklingfiléer2 pkt bacon3 dl grädde1 dl creme fraiche3½ msk balsamvinäger2 msk kycklingfond2 vitlöksklyftor Japansk soyasvartpeppar Gör såhär
Idas herrgårdskakor

Idas herrgårdskakor

4st (2st/plåt). 50 g jäst. 3 dl vatten (ljummet). 3 dl mjölk. 75 g smör. 2 tsk salt. 1 dl sirap (ljus). 5 dl rustique vetemjöl (stenmalet, siktat vårvetemjöl / från Ramlösa kvarn)