Recept. Gäst. mån, 2013-09-09 13. 48. 10min. (0). 1. Blanda alla ingredienser i en skål och låt den stå och dra i kylen i ca 40-60 minuter innan den serveras
Kudos till Konsum i Vännäs som plockar hem fläsklägg som inte är rimmade lite nu och då. Gjorde ju en variant på pulled pork sist det inhandlades, kan läsas här
Perfekt mat för en kall vinterdagca 6 portLite tidskrävande men väl värt besväret, med lite planering kan det tom bli snabblagat. )Revbensspjällför förkokning2 kg revben6 liter kokande vatten1 dl koncentrat Liquid Smoke ( Hickory rökextrakt)några lagerbladca 10 vitpepparkorn ( funkar kanon med kryddpeppar också)Obs inget saltkoka upp vattnetlägg i revben och övriga ingredienserlåt koka upp på nyttdra ner värmen så att det bara sjuderlåt sjuda sakta sakta i en timmepå med mössan och ställ hela kastrullen kallt att svalna i sitt spadnågra timmar eller till nästa dag (får inte frysa)ta upp dela i portionsbitar och marineraMarinad till revben1 dl koncentrerad apelsinjuice1 msk soja0. Serveras genast eller för all del frys inKallSenapssås2 dl cremefraiche2 msk majonäs ( kan uteslutas men blir beskare då)3 msk dijonsenap ( rekomenderar verkligen en sötare variant typ Maille Honey Dijon)salt & nymald pepparRostad potatis på Jamie's visAv Jamie Oliver har jag lärt mig grunden till detta sätt att rosta potatis, underbart frasig gottPotatis av fast typ i klyftorförkokas i ordentligt saltat vatten tills bara kärnan är hård
Ikväll har vi ätit kyckling med dragonbönor och kallsenapssås. Till detta åt vi en kallsenapssås gjord på lätt crème fraiche, dijonsenap efter smak samt salt och peppar
Cook Time. 5 Min. Vegetarisk caesardressing. Yield. 5dl. 80 Min. BBQ-sås med vitlök. Servings. 4. 30 Min. Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochips och
En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.