Smaka av medlimesaft och ev ytterligare lite vitlökssalt om det behövs. Det verkar vara med koriander ungefär som med havtorn - antingen älskar eller avskyr man dem
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall sås med smak av lime och sambal oelek. Vi åt ugnstekt lax som jag kryddade med salt och en kryddmix från Santa Maria som heter Sea food & fish och ringlade över lite limeolja
Blanda med yoghurt, limesaft, salt, vitpeppar och kanske lite socker beroende på hur söta morötterna är (har du ingen lime så fungerar citron också bra)
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande)
Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kall bearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kall bearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.