Ta av nätet från kalkonsteken, och torka den torr med ett papper. En variant på traditionell griljering att servera på julbordet eller som en ensamrätt tillsammans med ex
Servera med basmatiris, mango chutney/eller äpplechutney och en tzatziki med mynta. 800 g kalkonstek. Lägg steken i dubbla plastpåsar och häll över den färdiga såsblandningen
Slå på en burk med cocktailtomater. Smaka av med oregano, salt och svartpeppar. Kalkonstekmed tomatsås och parmesanost 4p. Gnid in 700 g kalkonstekmed marinaden
Tillsätt crème fraiche och pressa i vitlöken, krydda med salt och svartpeppar. Ta ut ugnsformen och lägg på baconfisken med skarven neråt, och sprid osten över hela formen
Servera direkt medcitronpotatisen och broccolimoussen och kanske en god tysk torr Riesling till. Lägg laxen i en ugnsfast form som du smort med olja eller smör
Citronpotatis900 g mjölig potatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 2-3 kvistar färsk rosmarin, eller 1 tsk torkad 3 vitlöksklyftor, tilltryckta med sidan av knivbladet salt
Till serverade jag dels citronpotatis, som du finner i eget recept här på Katinkas Kitchen (sök i sökrutan uppe till höger), och dessutom en härlig frisk äppelsallad med bett från pepparrot, lite likt coleslaw
Lax medCitronpotatis och Stuvad Spenat – 4 portioner. Låt laxen dra minst 30 minuter, med fördel ett par timmar. Servera gärna med lite morötter till 4 laxbitar på 125 gram styck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.