Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt potatisen försiktigt och koka den mjuk i ca 15 minuter. Låt den gärna ha lite hård kärna kvar så blir den perfekt till serveringen - speciellt om den värms igen
1 kg fast potatis. 10 vitlöksklyftor. cirka 1 dl rapsolja. salt, peppar, persillade. färsk persilja eller timjanGnugga potatisen ren och skiva den till cirka 8 mm tjocka skivor
Sätt ugnen på 150 grader. Skölj av fisken i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg den i en osmord ugnsform och ställ in den i ugnen i 4-5 minuter
Servera direkt med citronpotatisen och broccolimoussen och kanske en god tysk torr Riesling till. Börja med att koka potatisen mjuk i vatten – brukar ta 20 minuter
Citronpotatis900 g mjölig potatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 2-3 kvistar färsk rosmarin, eller 1 tsk torkad 3 vitlöksklyftor, tilltryckta med sidan av knivbladet salt
1. Värm ugnen till 200 grader. 2. Potatis. Skölj och skär potatisen i tunna skivor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja, pressa över saften från ½ citron och strö över lite salt
Till serverade jag dels citronpotatis, som du finner i eget recept här på Katinkas Kitchen (sök i sökrutan uppe till höger), och dessutom en härlig frisk äppelsallad med bett från pepparrot, lite likt coleslaw
Kommentarer
manuela-2
Gjort denna två gånger och båda smakar bara sur potatis (?)
Logga in eller Registrera för att kommentera.