Idag har vi varit hos mina föräldrar på middag och det bjöds på kålpudding. Igår när vi åt hamburgare så gjorde jag en coleslawmed smak av ingefära ochpäron som vi hade till
Använde både fläsksida, filet och karré, fileten blev en pastramivariant stekt i kryddblandning på bla svart chili och senapsfrö, karrén gjorde jag till en rulle porcetta style med trattkantarell och myskmadra och fläsksidan fick gå länge i ugn och glacerades i min klassiska glace
Så passa påoch bunkra med vitaminrika bärpulver inför hösten. Förresten vill jag tipsa om att Fredrik, som jag brukar köpa en del bärpulver av, skickar med en påse blåbärspulver alldeles gratis som en liten extra bonus till alla som gör en beställning i september
Låt chutneyn puttra tills päronoch lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokat bort. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller honung efter behag
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Valnötter om du vågar och vill är ett smaksäkert kort tillsammans med getosten och för all del även som strössel ovanpå salladsskotten ochpäronen som klyftats
Servera biffarna medcoleslawoch potatis. Skala och dela potatis och lägg på teflon på en ungsform. Detta recept var mycket gott & fräscht och passade även in i en viktväktares liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.