Jag blandar gärna ut lite ost med tomathacket och låter den vila på lut ett tag vilket gör att vätskan från tomaterna rinner bort och inte sabbar krispigheten i toasten
Ringla olivolja och honung på bröden. Kärna ur och skiva päronet tunt. Grilla i smörgåsgrill eller våffeljärn tills de blir gyllenbruna och osten har smält
Låt chutneyn puttra tills päronoch lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokat bort. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller honung efter behag
När osten smält och fått lite färg så lägg över den på en tallrik med spröda salladsblad. När brödet fått färg så läggs biten på en plåt med bakplåtspapper
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag har också valt att snarare göra ett enkelt och snabbt kryddsmör med pepparrot som vi brer på ena brödsidan och sedan bre på dijonsenap på andra för att göra mackan lite mindre kladdig och mer lätthanterlig
Det blir en väldigt god start på morgonen och perfekt när man vill lyxa till det lite. Ringla över honung och toppa medpäron, fikonmarmeladoch pistagenötter
Valnötter om du vågar och vill är ett smaksäkert kort tillsammans med getosten och för all del även som strössel ovanpå salladsskotten ochpäronen som klyftats
Fördela rikligt med ost ovanpå. Lägg en avrunnen päronhalvapå varje toast. Och utmärkt till kvällsvickningen eller som här blir det till en tv kväll med hockey
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.