Kålrotslasagne
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kålrötter
  • 1 fetaost, för gratinering
  • 1 svartkål eller grönkål
  • 1 ricotta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 citron, saft och zest
  • 1 olivolja
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 ingefära, finhackad
  • 1 skållade tomater
  • 1 kapris
  • 1 kalamataoliver, urkärnade
  • 1 salt och pepparOstsåsPlocka kålen från den grövre stammen och hacka löken och vitlöken.Fräs lök, vitlök och kål mjukt i lite olja. Låt svalna och blanda sedan ihop med ricottan.Krydda med citronzest och saft, salt och peppar.TomatconcasséHacka lök, morot, paprika och fänkål grovt och fräs mjuka i oljan.Tillsätt den finhackade vitlöken och ingefäran och låt fräsa en minut till.Tillsätt tomatburken och ½ burk vatten, kapris och oliver.Låt koka ihop några minuter till en simmig sås och smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt en gnutta socker.Lägg ihop din lasagneBörja med fyllningarna enligt receptet.Medan tomatconcassén kokar ihop förbereder du kålroten.Tvätta och skala kålroten. Hyvla eller skär den tunt i ca 3 mm skivor.Blanchera kålroten en minut i kokande vatten och kyl sedan ner hastigt.När fyllningarna är färdiga är det bara att börja bygga ihop lasagnen. Lager på lager är det som gäller.Börja och sluta med tomatconcassén.Smula till sist fetaosten över lasagnen och baka i ugn på 150 grader i 30–45 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.