En mycket seriöshöstgryta på nötkött och kantareller. Hösten är enseriöstid. ¼ rotselleri. Hösten är redan här och med den puttrande långkok fyllda med nyskördade rotfrukter och svamp
Så först ut i "jag-har-väldigt-många-champinjoner-och-detta-lagade-jag" blir alltså engryta. Torsdags var enspeciell dag -eller i alla fall annorlunda- av två anledningar
För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken. Man tar helt enkelt de grönsaker man har hemma och i det här fallet blev det rester från en rotfruktssallad, stjälkselleri, purjolök, paprika och sugersnaps
Vi kan numera svara JA på den frågan eftersom vi la en styck svans i vår lergrytaigår. Himla gott blev det efter en del avsmakning och smaksättning, så det råder vi er till också om ni tänker prova detta receptet
Han använder såsen från grytantill pastan. Den här kaninen blev helt fantastisk. pappardelle med kaninsås (pappardelle col sugo diconiglio) och kaningryta (coniglioinumido)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det finnsen hel massa gott man kan trolla fram med linserna, biffar, fiskgryta, soppa, Mullygatawny soppa (ni vet den där som grevinnan äter på nyårsafton), ja man kan faktiskttill och med baka kakor med linseri
Denna värmande och krämigakikärtsgryta med kokosmjölk och brysselkål var precis vad som behövdes denna mörka onsdag då vi vaknade upp med vetskapen om att Trump blir USA
Förra veckan kockade Håkan tillenriktigt snabblagad och enkelkycklinggrytatillmiddag. När visen käkade så kunde viinteriktigt placera smaken på såsen, menvi var rörande överens om att vi absolut hade smakat detta förr
sedan i med litevatten och fyll på med tärnad sötpotatis och buljong och ja allt som skall vara i. Jag tycker det är kul att bara slänga i saker och se vad det smakar jag följer inte recept slaviskt och ja det blev superdupergott såklar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.