Nån som är less på julmat. Nån som har kylen full med rester och en julskinka som börjar bli torr. Nån som känner för att kasta skiten till fåglarna vid det här laget
Det tog visst sin lilla tid för mig att ta mig tiden att skriva det här inlägget. Men det gör nog inte så mycket för grönkålen är nog fin fortfarande kan jag gissa
När ni (och även jag) var i högvarv för att planera och laga till ett gott julbord så fick jag även chansen att planera vad jag skulle göra av julresterna
Ost- och skinkpaj – quiche – är både gott och festligt, så varför inte göra en på julens rester. Använd strimlor av julskinka och riv av den härliga julosten och du har vips en riktig festmåltid att bjuda nära och kära (eller dig själv) på
Och pizza på julrester är perfekt, att använda den goda och saftiga julskinkan. Helt otroligt gott. Nyårsdagen är tydligen den största pizzadagen på året – ganska märkligt faktiskt tycker jag
Julmat är fantastiskt men efter 4 dagars julbord känner jag mig rätt nöjd och det är ju precis så det ska vara, Eftersom vi inte lagat och ätit någon julmat här hemma har jag inte heller massa julrester att ta hand om men tänk på att man kan göra många nya maträtter på skinka, köttbullar, prinskorv, potatis osv
Samtidigt passade jag på att göra mig av med lite andra julrester också, purjo som blivit kvar efter sillinläggning, en bit Brie efter julens ostbricka, några ganska ensamma ugnsbakade körsbärstomater och den sista klicken senap i sin burk
För vår egen skull har jag skrivit lite anteckningar efter vissa saker med hur mycket som hade varit lagom att göra, för att slippa äta julrester fram till påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.