Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
När den svalt är det dags för glasyren. 1,5 dl. 150 gr. 1,5 dl. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter. 1,5 dl kallt vatten. 150 gr smör. 1,5 dl strösocker
Behåll gärna bottenplattorna kvar under kakorna tills de är kalla. Men foliet måste ligga löst, så att vätskan som avdunstar kommer ut och inte stannar kvar och gör bottnarna blöta
1 citron. 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning. (1 msk vitt vin eller vermouth). Sätt ugnen på 190 grader. 1 citron. 1/2 fisk eller hönsbuljongtärning. 1 msk vitt vin eller vermouth)
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. 4 portionerCa 800 g filéer av regnbåge1 msk citronsaft2 tsk saltcitronpepparsvartpeppar2 dl crème fraîche1 dl vispgräddeGarnering. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Häll sedan över en blandning av 1½ dl crème fraîche, ½ dl torrt vitt vin och 1 dl vispgrädde. För att få ca 800 g färdig filé av regnbåge behöver du 2 fiskar à ca 1 kg. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 msk citronsaft. 1 dl vispgrädde. 175 grader. Ca 10 minuter. 1½ dl crème fraîche. 1 dl vispgrädde. 1 kg
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Om du ofta använder grönsaker och rotfrukter som ska skivas eller rivas kan det löna sig att köpa en råkostkvarn, antingen en elektrisk eller en manuell med flera olika skivor som kan skiftas ut efter lämplig grovlek
Näringsämnena bevaras bra och smaken hålls kvar inne i grytan. DAGENS RECEPT 14-09-04. 1 stor aubergine. 1 zucchini. 1 röd paprika. 1 grön paprika. 6 tomater eller 1 burk, 400 g. 1 tsk salt. ½ dl olja eller 1 dl buljong. Börja med att blötlägga lergrytan med lock ca 15 minuter i kallt vatten. Eller använd 1 burk tomater med spad (då kan du utesluta vattnet i receptet). Låt grytan stå i ugnen ca 1½ timme. Ta ut grytan och låt den stå med locket på ca 15 minuter. Ca 1½ timme i ugnen. Ca 15 minuter att eftersteka i grytan. Sätt formen i varm ugn och låt den stå inne ca 1 timme. När du använt din lergryta ca 100 gånger är det dags att rengöra den ordentligt. Fyll den då med vatten, tillsätt litet oparfymerat diskmedel och ställ in det hela i 200° ugn ca 1 timme. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. 1 stor aubergine. 1 zucchini 1 röd paprika. 1 grön paprika. 6 tomater eller 1 burk, 400 g 2 - 3 krossade vitlöksklyftor. 1 tsk salt. ½ dl olja eller 1 dl buljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.