Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Mitt bidrag blev en riktigt god pumpasoppa med hetta. Pumpasoppa. Pumpasoppa. För några veckor sedan så hade vi lite "höstknytis" med våra fantastiska vänner
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g skalad, urkärnad pumpa (gärna butternut) 2 msk smör eller margarin 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter
Sitter ni kanske och funderar på nån julig efterrätt. Ja, då kanske detta kan vara något. Klementiner som lagts i en julkryddad lag och som serveras med lättvispad mandelgrädde
Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och rökta mandlarDe rökta mandlarna hittar du i naturgodishyllan. De ger förutom en fylligare smak till soppan också en krispig textur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.