Medina här. Tryffeltäcke. Hoppas att ni har haft en underbar sommar, med massa glass och värme. Jag ska inte ljuga, den här pajen är otroligt god och man nöjer sig nästan alltid med en bit, fast man tar alltid en till och sedan ligger man i sängen och ångrar det man gjort
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Valet föll på en jordnötspaj och jag måste säga att chokladmoussen är galet god, så den kan jag definitivt tänka mig att använda även i dessertglas eller kanske som tårtfyllning
En liten nätt kaloribomb med både jordnötssmör och choklad. Häll i en pajform med avtagbar botten. Jag brukar klä min form med bakplåtspapper för att slippa smöra formen och det rekommenderar jag att man gör till den här kakan
Så här gjorde jag min browniekaka med chokladmousse och tryffeltäcke. Jag skulle baka en tårta med browniebotten, men i bland blir det inte som man har tänkt sig
Häll smeten i en form med avtagbar kant som är smörad och brödad. Vispa ägg och socker. Smält smöret. Riv citronskalet och lägg i äggblandningen, pressa även i saften
Vispa upp ägg och rör ner tillsammans med flytande margarin i de torra ingredienserna. Bryt chokladen i bitar och låt smälta med de andra ingredienserna på svag värme
Det enda jag mäktade med var att ta mig till affären för att handla så att vi har frukost till imorgon, och sedan har jag faktiskt bakat en liten kladdkaka medtryffeltäcke som är riktigt god vill jag lova=) Tyvärr så glömde jag bort den när den stod i ugnen, så den blev lite välgräddad för att vara kladdkaka
Hur som helst, den här söta nötpajen är som en dröm med vispad grädde till. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i pajform med löstagbar kant
Bred kolasåsen över kakan och ställ åt sidan medan du gör tryffeltäcket. Klä formen med bakplåtspapper istället för att smöra den, det är betydligt mycket lättare att ”lyfta ur” hela kakan ur formen än att försöka stjälpa på den på ett snyggt sätt…
Idag bjuder jag på en supergod chokladig cheesecake medtryffeltäcke som jag hittade här. Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret
Tårtan är en chokladig med ett tryffeltäcke som jag täckte med hackade nonstop i påskiga färger. Börja med att ta fram en form med avtagbar kant, bakplåtspapper i botten och smörj kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.