Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken. Sätt ugnen på 175 grader. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter
(Gör först en mall med hjälp av en tallrik på smör eller bakplåtspapper, som du har lagt på plåt. Ställ kastrullen på kallt underlag och rör i fettet i småklickar
(Gör först en mall med hjälp av en tallrik på smör eller bakplåtspapper, som du har lagt på plåt. Ställ kastrullen på kallt underlag och rör i fettet i småklickar
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Dela anslaget i tre delar och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Då det var nationaldag i lördags så ville jag verkligen baka något riktigt somrigt - finns det något mer somrigt än jordgubbstårta
Täck innerkanten på formen med kantfolie. Tryck ut blandningen i botten på formen. Skär jordgubbarna i skivor och placera skivorna mot kanten på innersidan av formen
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.