Igår fick det alltså bli jordgubbssoppa i stället, vilket inte heller var dumt. Det verkar som om de sjunger på sista versen, åtminstone här i våra trakter, för de senaste dagarna har det varit lite si och så med fräschören på de jordgubbar vi köpt
Jag brukar varje år åka och plocka jordgubbar på “självplock” och frysa in en massa liter med bär så att man kan plocka fram under året och till dagens recept blev det en jordgubbspåse som fick åka fram
Gröp ur lite av fruktköttet med ett kuljärn. Lägg i melonkulorna och en myntakvist vid serveringen 2 galiameloner. 1 liten nätmelon eller annan med orange fruktkött
Idag blev det bland annat en grymt god jordgubbssoppa /drink till frukost. Idag startade dagen med den sedvanliga mysfrukosten, som ni redan vet älskar jag att äta frukost länge på helgen
Samtidigt som han firas här hemma så blir det alltid firande på jobbet de gånger han fyller år på en vardag och då får han ofta med sig det han önskar för att bjuda kollegorna på
Ett annat sätt är att göra jordgubbssoppa. Blanda bara med iskallt vatten - naturellt eller med bubbel - och isbitar, eller lyxa till det och blanda med riktigt torr cider eller torrt vitt vin
Koka tortellinin och kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten. Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar
Gör runda melonkulormed ett kuljärn. Jag skar ut runda bollar av melonen med hjälp av ett kuljärn. Krydda med lite grovmalen svartpeppar och ringla över citronolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.