Igår fick det alltså bli jordgubbssoppa i stället, vilket inte heller var dumt. Det verkar som om de sjunger på sista versen, åtminstone här i våra trakter, för de senaste dagarna har det varit lite si och så med fräschören på de jordgubbar vi köpt
Jag brukar varje år åka och plocka jordgubbar på “självplock” och frysa in en massa liter med bär så att man kan plocka fram under året och till dagens recept blev det en jordgubbspåse som fick åka fram
Minipavlova med smak av vanilj, toppad med lemon curd och vaniljgrädde. Med smak av vanilj, toppade med hemgjord lemon curd och en rejäl klick fluffig vispgrädde
Choklad Cupcakes medVaniljgrädde och Polkagris Fudge. Jo, självklart är man en snäll mamma och bakar cupcakes med hennes favorit smaker - choklad, vanilj och polkagris
Vispa grädde till en fin konsistens och blanda det med vaniljkrämen. Spritsa/bred på ett jämnt lager över botten och dekorera med jordgubbar, limezest, citronmeliss och jordgubbsblommor
Servera medvaniljgrädde, vispad grädde som blandats med vaniljpulver. Jag valde att söta med agavesirap, har märkt att jag får väldigt ont i magen när jag äter sötningsmedel, plus att jag inte är så förtjust i smaken av sukrin eller stevia
Lemon curden gör att den känns lite lyxig, använd de bär du har tillhands att garnera med. Curden gör du med fördel dagen före, rulltårtan fixar du snabbt ihop samma dag, det blir godast
Vispa grädden och blanda med yoghurt, vaniljpulver och socker. Vaniljgrädde. Lägg bären i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och fördela över bären
Ringla lite flytande honung över persikorna och servera direkt med den vispade vaniljgrädden. Sommar, sol och sena kvällar fyllda med grilldoft i luften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.