Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g jordärtskockor 400 g mjölig potatis 2 vitlöksklyftor 3 dl Arla® ekologisk lantmjölk 1 färsk rosmarinkvist 1 tsk vit balsamvinäger 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g rimmat sidfläsk 150 g höstkantareller 8 steklökar 3- 4 svenska röda äpplen 2 tsk rårörsocker 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt färsk färsk timjan
Servera krämen medfläskoch kantareller, samt äppelfräs och timjan. Smaka av med salt och peppar. Koka dem mjuka på svag värme i mjölken tillsammans med rosmarin
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Blanda ihop och klä en pajform med lös kant. Det blev häng idag här med ett gäng härliga ungdomar. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Smaka av med en nypa salt. Karamellisera sockret i en stekpanna och tillsätt sedan äpple. Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.