JORDÄRTSKOCKSOPPA toppad med trattkantareller, krutonger och ost. Skala skockorna och lägg dem direkt i kallt vatten med citron eller vinäger så dem inte mörknar
Placera krutongerna på en bakplåt med bakplåtspapper. Mixa samman ingredienserna till dressingen, gärna med hjälp av en mortel/stavmixer tills du har en slät dressing
Skala skockor och potatisar, dela i mindre bitar, kasta ner i en kastrull med vatten och buljong. Koka tills de är genomkokta, mixa med mixerstav tills du har en len soppa, töm i grädden och koka upp
Vispa smöret med bbqsåsen och vitlöken. Det går lättast med en elvisp. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen 5-8 minuter tills de har fått fin färg
Tillsätt grädde och krydda med salt och vitpeppar. Använd dem i potatismoset, som gratäng, som smaksättare i grytor eller gör en underbart god jordärtskocksoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.