Det här är den superenkla och snabbaste metoden där iskaffet kommer smaka som du är van vid att ditt kaffe smakar. Häll bara vanligt varmbryggt kaffe direkt på några isbitar i ett glas, så att drycken svalnar direkt. Eftersom kaffet blir kallt omedelbart ändrar det inte smak när temperaturen ändras. Fyll på med mjölk, lite socker och några isbitar till.
1 Kallbryggt
kaffe kräver lite mer planering, men det är det värt. Mät upp önskad mängd kaffe i en kaffepress (gärna lite starkare än du normalt skulle göra), häll på kallt vatten men tryck inte ner pressen. Låt det dra sig över natten i kylskåpet. När du använder kallt vatten behöver kaffet mer tid att dra, men den extra tiden gör också att smaken blir fantastisk.Hur du gör det godaste iskaffet beror på vad du föredrar. Det finns nämligen två skolor. Om du vill att din kalla kaffedryck ska smaka som vanligt kaffe är det varmt kaffe du ska använda. Om du i stället ser kallt och varmt kaffe som två helt olika drycker, då kommer du nog gilla det kallbryggda iskaffet. Det varmbryggda ger dig en mer robust smak, medan det kallbryggda är snällare i smaken. Dagen efter är kaffet extra kallt och extra starkt och blir fantastiskt gott när det späds ut med lite isbitar och mjölk eller grädde och eventuellt lite sirap, vaniljsocker eller kondenserad mjölk.
1 Tips:
Vill du ha en läskande iskaffe med en touch av något gott kan du tillsätta lite havssalt, karamellextrakt eller chokladsås.
Här nedan kommer originalreceptet. Syrran och jag vevade ihop en god fördrink till lite altanhäng. Vi tycker man kan skippa päronjuicen och hälla i mer Midori istället
Här kommer 30 recept på billig vardagsmat – 1 middagstips för varje dag i hela månaden. 30 recept p. Kommer du ihåg att jag körde Snålseptember förra året
Servera med en skiva nyttigt bröd – t ex mitt glutenfria som du hittar HÄR. Jag har satt ihop en nyttig vecka med nyttiga recept som jag själv tänkte köra i nästa vecka
Då var det måndag och vardag igen. Helgerna är alldeles för korta känns det som. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.