Iskaffe – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här är den superenkla och snabbaste metoden där iskaffet kommer smaka som du är van vid att ditt kaffe smakar. Häll bara vanligt varmbryggt kaffe direkt på några isbitar i ett glas, så att drycken svalnar direkt. Eftersom kaffet blir kallt omedelbart ändrar det inte smak när temperaturen ändras. Fyll på med mjölk, lite socker och några isbitar till.
  • 1 Kallbryggt kaffe kräver lite mer planering, men det är det värt. Mät upp önskad mängd kaffe i en kaffepress (gärna lite starkare än du normalt skulle göra), häll på kallt vatten men tryck inte ner pressen. Låt det dra sig över natten i kylskåpet. När du använder kallt vatten behöver kaffet mer tid att dra, men den extra tiden gör också att smaken blir fantastisk.Hur du gör det godaste iskaffet beror på vad du föredrar. Det finns nämligen två skolor. Om du vill att din kalla kaffedryck ska smaka som vanligt kaffe är det varmt kaffe du ska använda. Om du i stället ser kallt och varmt kaffe som två helt olika drycker, då kommer du nog gilla det kallbryggda iskaffet. Det varmbryggda ger dig en mer robust smak, medan det kallbryggda är snällare i smaken. Dagen efter är kaffet extra kallt och extra starkt och blir fantastiskt gott när det späds ut med lite isbitar och mjölk eller grädde och eventuellt lite sirap, vaniljsocker eller kondenserad mjölk.
  • 1 Tips: Vill du ha en läskande iskaffe med en touch av något gott kan du tillsätta lite havssalt, karamellextrakt eller chokladsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.