Inkokta päron
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fasta små päron
  • 1 vaniljstång
  • 1 vatten
  • 1 socker
  • 1 riven färsk ingefära
  • 1 citron, skalet1. Skala päronen, men behåll skaften.2. Om du vill lägga in och spara päronen: Diska glasburkarna du ska använda, låt dem torka. Ställ dem sedan på ett galler i kall ugn och värm upp till 100 grader. Låt stå kvar tills du ska fylla dom.3. Koka upp vatten, socker och ingefära och citronskal i en kastrull. Snitta vaniljstången och tillsätt den.4. Lägg i päronen. Sjud under lock 10-30 min beroende på hur mjuka och stora päronen var.5. Ta upp päronen när de är lagom mjuka och lägg dem i glasburkarna.6. Servera päronen med hackade, rostade nötter, glass eller grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.