På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Den största delen päron kokade jag in i en sockerlag med smak av vanilj och en liten del fick även sällskap av lite saffran
Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight
Skala päronen, men låt skaftet sitta kvar. Koka päronen mjuka i lagen, 10–15 minuter. 4 st päron. Koka upp vatten, socker och saft av citron och apelsin
Skala päronen men behåll skaftet. Servera till päronen och garnera med riven choklad. Koka upp vatten, socker, citronsaft och kanelstängerna och koka päronen i ca 15 minuter tills de är mjuka. 4 st päron
Skala päronen, men lämna kvar toppskaftet. Skär päronen i två bitar en toppdel och en bottendel. låt päronen koka i ciderblandnigen tills de är genomkokta och nästan genomskinliga, lyft dem upp och låt svalna på ett fat
Jag gillar inkoktapäron, men i år hade jag helt glömt bort denna enkla och god dessert. Välj relativt fasta päron, annars finns risken att det blir päronmos istället
Inkoktapäron är riktigt gott tycker jag och kan inte alls jämföras med päronhalvor på burk. Jag tycker att det blir bäst om päronen inte är riktigt mogna
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Skiva eller hyvla päronen tunt och lägg dem i en skål. Slå den heta sockerlagen över päronen. Vid servering, lyft päronskivorna ur lagen och servera med vispad grädde
Skala och kärna ur päronen. För att inte päronen ska bli bruna kan man lägga dem i lite vatten med citron medans man fixar resten av päronen och sockerlagen
Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Ta upp päronen medhålslev, låt dem svalna och lägg ner dem i en glasburk - varva medröda coctailbär om du använder dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.