Dessert

Dessert

  • 9 Recept
Tommy Myllymäkis crème brûlée

Tommy Myllymäkis crème brûlée

0,5 l grädde. 11 dl mjölk. 11 vaniljstång. 17 äggulor. 1125 g socker. 1rörsocker. 10,5 l grädde 1 dl mjölk 1 vaniljstång 7 äggulor 125 g socker rörsockerSkär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
Inkokta päron

Inkokta päron

fasta små päron. 1vaniljstång. 1vatten. 1socker. 1riven färsk ingefära. 1citron, skalet1. Skala päronen, men behåll skaften
Hasselnötsfondant med espressokolasås

Hasselnötsfondant med espressokolasås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Espressokolasås 1 dl grädde 0,5 dl sirap 0,5 dl strösocker 0,5 dl Espresso , eller starkt kaffe Hasselnötsfondant 175 gram smör , rumstempererat 1 dl strösocker 175 gram mörk choklad , (64-70 proc), hackad 50 gram nutella , hasselnötskräm 4 st ägg 4 st äggula(or) 1 dl vetemjöl Köp receptet
Granita di caffe con Panna, med mormors knäckiga havreflarn

Granita di caffe con Panna, med mormors knäckiga havreflarn

Granita di caffe8 dl kaffe 1 dl vatten 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 tsk strösocker. 1Mormors knäckiga havreflarn2 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 1,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 1,5 dl smör, smält
Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

Ingredienser Portioner. 8 Chokladkräm 100 g mörk choklad (70%) 100 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3%) Svartvinbärsmousse 225 g frysta svarta vinbär 1/2 dl strösocker 1 gelatinblad 2 dl vispgrädde 1 dl turkisk yoghurt (10%) Havre- och kokoscrunch 1 dl havregryn 1 dl riven kokos 1/2 krm salt 2 msk smör 1 1/2 msk socker Kaffekolasås 1 dl vispgrädde 1 dl rörsocker 1 dl ljus sirap 3 msk kaffelikör (t ex Kahlua) 2 msk starkt kaffe (gärna espresso) Lägg till i inköpslistan