Tommy Myllymäkis crème brûlée 0,5 l grädde. 11 dl mjölk. 11 vaniljstång. 17 äggulor. 1125 g socker. 1rörsocker. 10,5 l grädde 1 dl mjölk 1 vaniljstång 7 äggulor 125 g socker rörsockerSkär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna www.koket.se
Syrad gräddsorbet med inkokt rabarber och smulpajssmulor Syrad gräddsorbet350 g syrad grädde 200 g mjölk 125 g strösocker 25 g glykos 50 g vatten 2 gelatinblad www.koket.se
Inkokta päron fasta små päron. 1vaniljstång. 1vatten. 1socker. 1riven färsk ingefära. 1citron, skalet1. Skala päronen, men behåll skaften Svt
Hasselnötsfondant med espressokolasås Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Espressokolasås 1 dl grädde 0,5 dl sirap 0,5 dl strösocker 0,5 dl Espresso , eller starkt kaffe Hasselnötsfondant 175 gram smör , rumstempererat 1 dl strösocker 175 gram mörk choklad , (64-70 proc), hackad 50 gram nutella , hasselnötskräm 4 st ägg 4 st äggula(or) 1 dl vetemjöl Köp receptet www.tasteline.com
Granita di caffe con Panna, med mormors knäckiga havreflarn Granita di caffe8 dl kaffe 1 dl vatten 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 tsk strösocker. 1Mormors knäckiga havreflarn2 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 1,5 dl ljus sirap 0,5 dl vispgrädde 1,5 dl smör, smält www.koket.se
Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås Ingredienser Portioner. 8 Chokladkräm 100 g mörk choklad (70%) 100 g mjölkchoklad 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3%) Svartvinbärsmousse 225 g frysta svarta vinbär 1/2 dl strösocker 1 gelatinblad 2 dl vispgrädde 1 dl turkisk yoghurt (10%) Havre- och kokoscrunch 1 dl havregryn 1 dl riven kokos 1/2 krm salt 2 msk smör 1 1/2 msk socker Kaffekolasås 1 dl vispgrädde 1 dl rörsocker 1 dl ljus sirap 3 msk kaffelikör (t ex Kahlua) 2 msk starkt kaffe (gärna espresso) Lägg till i inköpslistan www.ica.se