Desserter

Desserter

  • 31 Recept
Leilas underbara chokladpudding

Leilas underbara chokladpudding

1 tsk kardemummakärnor 3 dl vispgrädde 2 msk honung, flytande 1 apelsin, rivet skal 0,5 krm flingsalt 200 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet) 2 äggulor (ekologiska) 1 msk smör 1 ask färska björnbär
Inkokta päron

Inkokta päron

fasta små päron. 1vaniljstång. 1vatten. 1socker. 1riven färsk ingefära. 1citron, skalet1. Skala päronen, men behåll skaften
Knäckig päronpaj med ingefära

Knäckig päronpaj med ingefära

150 g smör eller margarin. 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete. 3 dl AXA Havregryn. 1½ dl strösocker
Blåbärssoppa

Blåbärssoppa

0,5 liter färska eller frysta blåbär. 10,5 dl socker. 10,5 liter vatten. 12 msk potatismjölRensa och skölj bären
Perfekt efterrätt!

Perfekt efterrätt!

Äntligen påsk och solen gör entré. Jag brukar duka upp en hel del fisk och skaldjur och avsluta med en fräsch efterrätt
Citronfromage

Citronfromage

Påskdessert. Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara lite rivet citronskal är också gott

Ananas med tosca

Sätt ugnen på 175 grader. Låt ananasringarna rinna av. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Rör ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull, koka upp smeten och låt sjuda 1 minut