Servera med tomatsalladen och resten av matyoghurten. Finhacka tomaterna och blanda till en sallad med resten av linserna och löken samt 1 tsk salt och koriander
Servera med tomatsalladen och resten av matyoghurten. Finhacka tomaterna och blanda till en sallad med resten av linserna och löken samt 1 tsk salt och koriander
Blanda crème fraichen med garam masala, spiskummin, curry, honung, salt och svartpeppar. Strimla och skölj purjolöken och dela blomkålen i mindre buketter
Vår nya matidol som vi skrivit om tidigare, Bal Arneson som kockar i tvprogramet Spice Godess, lagade häromdagen till köttbullar medindiska kryddor som hon serverade i en indisk tomatsås
Med smak av Indien av Naresh Mehra, Dag Hermelin och Bruno Ehrs har fokus på nordindiska recept. Den är skriven på ett personligt och lättsamt sätt med ingredienser som är enkla att hitta i svenska mataffärer
Lägg blomkålen i en smord ugnsfast form och ringla över olivolja och krydda med örtsalt. Och med tanke på det jag skrev häromdagen om att vara mat-och klimatsmart är jag riktigt nöjd över att jag bidrar till bra klimat med att välja bort detta ur kosten även om det från början var av helt andra orsaker
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Servera med ris och sallad. Skär ett snitt i filéerna och fyll varje filé med 2 salamiskivor och strimlad paprika
- Krydda med salt och peppar, alt. - Fyll zucchini och topp med riven ost. - Dela Zucchini i halvor och skär bort kärnan, inmaten (ta ej bort stjälken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.