Mat Från Andra Länder

Mat Från Andra Länder

Vietnamese Grilled Lemongrass Pork Chops

Vietnamese Grilled Lemongrass Pork Chops

Lemongrass pork chops3 slabs of pork loin (about 700-800 gram), about 1" thick each3 lemongrass, white part only, thinly sliced30 gram (1 oz
Grekisk pytt-i-panna

Grekisk pytt-i-panna

Ingredienser 1 påse klyftpotatis 500 gram fläskfilé(er) 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st gul lök(ar) 3 st tomat(er) 1 st fetaost Marinad 1,5 dl olivolja 1,5 dl soja 3 st vitlöksklyfta(or) 1 tsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Sås 2 burk(ar) crème fraiche 4 msk majonnäs 1 odefinierad italiensk salladskrydda 1 odefinierad vitlöksklyfta(or) Köp receptet
Västafrikansk plasas

Västafrikansk plasas

Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, buljong/fond och blanda. 1krossad tomat. 1tomatpuré. 1salt och pepparTina upp spenaten, låt rinna av i en sil och pressa ur överflödig vätska från spenaten
Jennie Walldéns thailändska biffsallad

Jennie Walldéns thailändska biffsallad

sallad600 g flankstek (eller entrecôte) salt svartpeppar 200 g risnudlar 0,5 gurka 1 knippe rädisa 1 dl sockerärtor 1 röd paprika 3 salladslökar 1 kruka färsk koriander ev 2 dl böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade
Nasi Goreng

Nasi Goreng

1 liter kokt ris eller koka fyra portioner ris, välj gärna asiatiskt jasminris men vilket ris som helst funkar