Varmrätter vego

Varmrätter vego

  • 21 Recept
Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd olivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver
Spaghetti pangrattato

Spaghetti pangrattato

400 g spaghetti 4 skiva surdegsbröd, gärna hårt och torrt 6 klyfta vitlök 1 tsk chiliflakes 1 kruka persilja 1 citron 5 msk olivolja salt peppar

Pappardelle con cavolfiori e gorgonzola

200g cauliflower florets 20g unsalted butter 150g gorgonzola cheese, diced 3-4 tbsp whole milk (optional) 3 tbsp olive oil 1 garlic clove, peeled 1 tbsp chopped thyme leaves 300g pappardelle 25g freshly grated parmigiano reggiano
Maccaronetti med valnötter

Maccaronetti med valnötter

Koka pastan i välsaltat vatten 1 minut kortare tid än anvisning på förpackningen. Rosta valnötterna i en torr panna tills de har fått lite färg

Conchiglie con gli spinaci

50g unsalted butter 1 large shallot, finely chopped 400g spinach, chopped 300g conchiglie 4 tbsp single cream 100g ricotta 1 lemon, zest 40g freshly grated parmigiano reggiano