Raitan som är en indisk yoghurtsås är mild och god som tillbehör. Kryddpastan som jag mixade ihop följer säkert inte några indiska originalrecept eller "regler" vilka smaker och kryddor som hör ihop men resultatet blev smaskens
)Raita. Till rätten wokade jag paprika, rödlök och broccoli i olja, kryddade med salt och peppar (allt annat har så mycket smak)Det smakade väldigt bra och raitan behövs för att svalka lite
Servera med basmatiris, chutney, gärna enligt mitt recept nedan, och raita. Min snabba raita var bara 1 dl naturell yoghurt med 1 krm örtsalt och en halv tsk torkad mynta som fick stå och mogna i kylen medan jag gjorde grytan
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott. Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.