Smakrikt och mustigt med hetta. God som het gryta med bröd eller ris en kylig vinterkväll. Tillsätt de övriga grönsakerna, linserna, vattnet, kokosmjölken, de krossade tomaterna och kycklingbuljongen
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök ochspenat
Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
4 4 port ris 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk chilipulver 1 msk curry 1/2 tsk kanel 1 msk olja 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater 1/2 kruka koriander salt och peppar 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
Skölj spenatenoch blanda i grytan. Servera linsgrytanmed blomkål och naanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.