Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatisoch blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn
Servera linsgrytanmed blomkål och naanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. Lägg i löken och stek i ett par minuter till. Tillsätt vitlök, ingefära och tomatpuré och stek i ytterligare en minut
Denna linsgryta kan gärna serveras med tillbehör som ris eller liknande. Det här har jag längtat efter länge och blev så glad när jag äntligen fann receptet i ett gammalt nummer av Laga Lätt
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta medpotatisoch tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.